Valper

Valpenes navn – et fluefiske eventyr

Fluefiske sporten er for fiskeren som skogsfugljakten for jegeren, kanskje den mest krevende og spennende form for sportsfiske, der matauken ikke er det viktigste, men å lure fisken til å ta akkurat din flue i stedet for et naturlig insekt. Fluefiskets hjemland er England.

Knut og jeg er ivrige fluefiskere – d.v.s. var ..før vi fikk vår første springer Ronja.Som vannglad og vannapporterende hund kan dere selv tenke dere at hun fort ble en»Fisherman’s curse» (forøvrig navnet på en engelsk ørretflue). Men vi fikk nå muligheten til å jakte på noen av de fuglene som kunstige fiskefluer er komponert av, og oppdaget også i 1986 jaktens gleder: Spenningen, samarbeidet med hunden og god mat av selvskutt vilt. Da vi skulle velge kennelnavn, var det med tanke på de tapte stunder ved elvebredden- eller «Streamside» som engelskmennene ville sagt det. Og da måtte det bli fluenavn på valpene. Det første kullet hadde vi i 1989 og startet da på A1,  og har nå i 2016 begynt på alfabetet for 3. gang (minus bokstavene Æ, Ø og Å). De aller fleste kullene har bare flue navn, men i enkelte kull har det sneket seg inn andre navn, dels pga mangel på egnet fluenavn på angjeldende bokstav. Vi er også ivrige jegere og jaktprøvedeltakere. Vi ser på spaniels som fantastisk flinke  småviltjegere i skog og ved vann og den  engelsk  setteren som fjellets spesialist. Derfor har vi hatt begge raser. Vi jakter i privat terreng i Valdres, men sier ikke nei takk til fasanjakt i Skåne eller kaninjakt i England. Annet hvert år reiser vi til England for å se The English Springer Spaniel Field Trial Championship, av og til tar vi turen til Sverige for å se på Det svenske mesterskapet for jakt med springer spaniels (SM). Vi oppdaterer oss kontinuerlig på jaktegenskaper, eksteriør  og helse hos våre raser. Wenche reiser også gjerne annet hvert år til Birmingham til den store utstillingen » Crufts» for å se på vakre engelske springer spaniels av utstillingstypen, siden vi har oppdrett av begge typer ESS.

Valpekull

Nedenfor finner du en oversikt over mange av Streamside’s tidligere valpekull. Listen er dessverre ikke komplett, og noen av de tidligere valpekullene er på den gamle nettsideløsningen. Vi jobber med saken!

Kull QKull WKull A2Kull B2
Kull C2Kull D2Kull E2Kull F2
Kull G2Kull H2Kull I2Kull J2
Kull K2Kull L2Kull M2Kull N2
Kull O2Kull P2Kull Q2Kull R2
Kull S2Kull T2Kull U2Kull V2
Kull W2Kull X2Kull Y2Kull Z2
Kull A3Kull B3Kull C3Kull D3
Kull E3Kull F3Kull G3Kull H3
Kull I3Kull J3Kull K3Kull M3
Kull N3Kull O3Kull R3Kull S3
Kull T3Kull U3Kull V3Kull W3
Kull X3Kull Y3