NSK avd Østfold Jaktanleggsprøve 15.august

Processed with Moldiv

Ved årets prøve i NSK avd østfold var det hele 21 deltakere på jaktanleggsprøven,  og avdeling Østfold måtte invitere to dommere, Anders Brunvoll og jeg. Det kom hele 9 ekvipasjer fra Sverige, og en av dem en ESS tispe  stakk av med bestehundsprisen fra meg. Anders valgte  ESS Streamside’s X-Game, Peik med fører Pernille van Grieken,  til sin beste hund. Med hele 60 poeng ble hun «prøvevinner» med maksimalt antall poeng.  I alt ti av deltakerne fikk godkjent JAL og en del fikk også godkjent apportprøve i BK  med minst 4+4 poeng på øvelsen vannapport i JAL. I tillegg ble det arrangert med Anders som dommer en bevegelig apportprøve i vannaport.  Det var et flott arrangement, men med endel utfordringer i feltarbeidet pga  hogstfelt i prøveområdet. Dette gjør det vanskelig å se et flytende spanielsøk når en må klatre over nedfelte trær. Vi så tre skogsfugl ei røy og to tiurer,men disse gikk opp på langt hold. Bonus var at det var bra med kantarell i området .-)