Springer

Hvorfor Engelsk Springer Spaniel ?

Motivasjonen for å kjøpe engelsk springer spaniel var for oss først og fremst å få en god jakthund, og selvsagt en god og frisk familiehund:

  • Hunden skulle være i stand til å finne fugl
  • Hunden skulle holde god kontakt både på tur og på jakt.
  • Hunden skulle kunne apportere på land og i vann.
  • Hunden skulle være en kjærlig og glad familiehund.
  • Rasen skulle være gjennomgående sunn med hensyn til arvelige lidelser.

Svaret for oss ble engelsk springer spaniel  første springer Brigadoon Scarlet’s Beliza Bee, «Ronja», oppfylte  alle disse kriteriene. Hun kom til oss i 1985 fra kennel Brigadoon i Sverige og forlot oss stille og fredelig en høstdag i 1996.


Jaffa-Stine-fartaw

Allroundhunden Stine og Jaffa i farta

seppala95wDen engelske springeren er en aktiv og glad familiehund som kan være med på det meste!
Trekkhunden
Springeren er ikke primært en trekkhund, men de er kraftige og arbeidsglade hunder. Den relativt rikhårige pelsen kan være et problem på vinterføre særlig når det er kram snø. Men de fleste springere kan en ha glede av til snørekjøring i sele. Hunder fra Kennel Streamside har deltatt to ganger på Seppalaløpet for trekkhunder i turklassen og fullført med stil: Bildet viser Streamside’s Black Drake, Troy, Streamside’s Dusty Miller, Dusty, og Streamside’s Dragonfly, Sara, etter innkomsten i Seppalaløpet i 1995. Fører var Lars Takla. I 1995 var det første gangen springer spaniels hadde deltatt i dette løpet.Troy deltok også året etter i turklassen for enspann og gjenomførte med glans

.