Om Oss

Kennel Streamside- ved elvebredden

Knut Framstad og Wenche Farstad er eiere av kennelnavnet Streamside. Vi er begge veterinærer utdannet i Norge på Norges veterinærhøgskole (NVH)  i Oslo. Knut har arbeidet med matsikkerhet og mattrygghet hele sitt yrkesaktive liv, både i Helsedepartementet,  på NVH og i Nortura,  og har arbeidet lengst hos Nortura. Wenche er professor i reproduksjon og husdyravl ved NVH som nå har skiftet navn til NMBU- Universitet for livsvitenskap,  etter sammenslåingen  med Universitetet i ÅS (gamle Landbrukshøgskolen). Vi får en helt ny veterinærhøgskole der.  Vi har holdt på med hunder siden 1986 og hadde vårt første kull på engelsk springer spaniel i 1989. Kennelen dvs oppdrettet fyller i 2016 27 år. I alt har vi oppdrettet 54 kull, hvorav 6 kull av rasen engelsk setter, de resterende er engelsk springer spaniel av utstillings- (eller dual purpose type) og jakttype. I 2007 hadde vi vårt første kull med ESS av jakttype. Vi venter nå i 2016 vårt 55 kull, kull E3 av dual purpose springer i mars og i skrivende stund håper vi på et kull av jakttype kull F3 i april.

 

Knut er leder av Norsk Spaniel Klubs jaktkomité som arbeider med jaktrelaterte spørsmål, regelverk og dommerutdanning. Han mottok i 2013 NSKs  utmerkelse «Den gyldne spaniel» for sin mangeårig innsats i komiteen.

Wenche har i 20 år (siden 1995) vært jaktprøvedommer for spanielrasene og har dømt prøver regelmessig i Norge og Sverige. Wenche fikk i 2014 Norsk Kennel Klubs utmerkelse  «sølvmerket». Wenche er også medlem av den engelske kennelklubben The Kennel Klub ( medlemskap kun etter invitasjon),  The Southern English Springer  Spaniel Society (SESSS) og  The Spaniel Club.  Hun har ved flere andledninger holdt foredrag om spaniels og helse i The International English  Springer Spaniel Symposia i 2004 i Tammsvik, Sverige, i 2008 i Stockholm og i 2014 i Helsinki Finland , og ved NKKs og NSKs oppdrettersymposier her i landet, og var med å stifte Sunnhetsutvalget i Norsk Spaniel Klub tidlig på 1980 tallet. Begge er vi medlem av  Norsk Kennel Klubb (NKK), Norsk Spaniel Klub (NSK), Jaktspaniels i Sverige (JIS), Svenska Spaniel och Retrieverklubben (SSRK) og Norsk Engelsk setterklubb (NESK). Knut er også medlem av interessegruppen for jakt med spaniel : Jaktspanielklubben.»

Valpenes navn – et fluefiske eventyr

Fluefiske sporten er for fiskeren som skogsfugljakten for jegeren, kanskje den mest krevende og spennende form for sportsfiske, der matauken ikke er det viktigste, men å lure fisken til å ta akkurat din flue i stedet for et naturlig insekt. Fluefiskets hjemland er England.

Knut og jeg er ivrige fluefiskere – d.v.s. var ..før vi fikk vår første springer Ronja.Som vannglad og vannapporterende hund kan dere selv tenke dere at hun fort ble en»Fisherman’s curse» (forøvrig navnet på en engelsk ørretflue). Men vi fikk nå muligheten til å jakte på noen av de fuglene som kunstige fiskefluer er komponert av, og oppdaget også i 1986 jaktens gleder: Spenningen, samarbeidet med hunden og god mat av selvskutt vilt. Da vi skulle velge kennelnavn, var det med tanke på de tapte stunder ved elvebredden- eller «Streamside» som engelskmennene ville sagt det. Og da måtte det bli fluenavn på valpene. Det første kullet hadde vi i 1989 og startet da på A1,  og har nå i 2016 begynt på alfabetet for 3. gang (minus bokstavene Æ, Ø og Å). De aller fleste kullene har bare flue navn, men i enkelte kull har det sneket seg inn andre navn, dels pga mangel på egnet fluenavn på angjeldende bokstav. Vi er også ivrige jegere og jaktprøvedeltakere. Vi ser på spaniels som fantastisk flinke  småviltjegere i skog og ved vann og den  engelsk  setteren som fjellets spesialist. Derfor har vi hatt begge raser. Vi jakter i privat terreng i Valdres, men sier ikke nei takk til fasanjakt i Skåne eller kaninjakt i England. Annet hvert år reiser vi til England for å se The English Springer Spaniel Field Trial Championship, av og til tar vi turen til Sverige for å se på Det svenske mesterskapet for jakt med springer spaniels (SM). Vi oppdaterer oss kontinuerlig på jaktegenskaper, eksteriør  og helse hos våre raser. Wenche reiser også gjerne annet hvert år til Birmingham til den store utstillingen » Crufts» for å se på vakre engelske springer spaniels av utstillingstypen, siden vi har oppdrett av begge typer ESS.

Våre champions
En oversikt over våre champions finner du her.

Kontakt

wenche@streamside.no       90980268

knut@streamside.no            9093347